Terug naar overzicht

WELKE BBQTOOLS HEEFT U NODIG ?

16 februari 2024

TANG

Bij bbqtangen zijn diverse modellen en mogelijkheden beschikbaar. Het is essentieel om een stevige tang te kiezen, wat u eenvoudig kunt testen door de tang samen te knijpen en de beide armen vast te nemen. Controleer of ze niet ten opzichte van elkaar bewegen. Het is raadzaam om zowel een groot als een klein model aan te schaffen. Een groot model is geschikt voor grotere stukken vlees, terwijl een klein model handig is voor bijvoorbeeld scampi’s of asperges. Door te investeren in een kwalitatieve tang en deze goed te onderhouden, kunt u er een leven lang plezier van hebben.

HANDSCHOENEN

Een paar hoogwaardige handschoenen is van essentieel belang, vooral bij werkzaamheden met apparatuur waarbij vlammen kunnen ontstaan. Kies in dat geval voor een langer model om uw polsen en onderarmen te beschermen. Zorg ervoor dat de handschoenen goed aansluiten voor optimaal gripcomfort. Gebruik altijd handschoenen die bestand zijn tegen warmte en hitte.

Tip: Als uw handschoenen nat zijn, laat ze dan eerst drogen voordat u ze gebruikt.

SNIJPLANK

Een snijplank is onmisbaar voor het snijden van uw gebraden kip of gegrilde steak. Kies voor een plank die voedselveilig is of voor een model met een sapgeul. Deze geul voorkomt dat sappen of vocht tijdens het snijden over uw werkblad of tafel verspreid worden. Indien u een houten plank gebruikt, is het belangrijk om deze regelmatig te behandelen met onderhoudsolie. Zorg ervoor dat u de plank grondig reinigt na het snijden van rauw vlees om kruisbesmetting te voorkomen.

Tip: Om de stabiliteit van uw snijplank te verbeteren, kunt u een licht vochtige handdoek onder de plank leggen.

BORSTEL

Voor het reinigen van uw rooster is het aanbevolen om een borstel te gebruiken. Wij geven de voorkeur aan een borstel met een inox spons of met natuurlijke (kokos) haren. Dit vermindert het risico dat een haar van een stalen of koperen borstel afbreekt en aan het vet van uw rooster blijft kleven, wat mogelijk in uw eten terecht zou kunnen komen. Voor het reinigen van een OFYR/plancha adviseren wij het gebruik van een spatel in combinatie met water. Dit zal helpen om de restjes los te koken, vergelijkbaar met het deglaceren van een pan.

KERNTEMPERATUURMETER

Het gezegde ‘meten is weten’ geldt zeker bij het bereiden van voedsel. Niets is zo vervelend als een stuk vlees dat te droog of nog rauw is. Het is daarom verstandig om te investeren in een goede kerntemperatuurmeter, waarmee u snel kunt controleren of uw gerechten gaar zijn. Er zijn diverse modellen op de markt, variërend van modellen die wel of niet verbonden kunnen worden met uw telefoon (zoals Meater Link) tot pocketformaat thermometers. Duurdere modellen zijn vaak waterdicht en sneller dan goedkopere varianten.

Tip: In de app van Big Green Egg zijn alle temperaturen eenvoudig te vinden. Binnenkort worden de kerntemperaturen ook in een handige tabel op onze website gepresenteerd.

BLAASPIJP & HOUTGRIJPER

Indien u een apparaat gebruikt dat houtblokken als brandstof gebruikt, is het handig om een blaaspijp en tang bij de hand te hebben. Mocht er wat rook ontstaan, dan kunt u eenvoudig het vuur aanwakkeren met de blaaspijp en de blokken veilig verplaatsen met de tang. Zo kunt u verschillende temperatuurzones creëren op een veilige manier.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Spread the news!: